Guarana – vad är det och vad är det bra för?

guarana

Guarana är en växt som många har hört talas om, men långt ifrån alla vet vilka effekter den här växten för med sig. Att känna till mer om växten och vad dess frön kan göra för nytta, och vad de kan användas till är dock fördelaktigt. Det här är nämligen en växt vars egenskaper kan vara till hjälp i många olika sammanhang. Du kan inte gå ut och samla in frön på egen hand, eftersom den vanligaste platsen där guarana växer är i Sydamerika. Däremot är det lätt att hitta kosttillskott och andra produkter där frön från växten ingår.

Ger ökad energi
En av fördelarna med guarana är att den bidrar till att ge ökad energi. Det finns gott om forskningsmaterial som visar att den här växten faktiskt är mer energigivande än vanligt koffein. Förutom att den ger mer energi, tros den också ge en mer långvarig effekt. Det finns flera anledningar till detta. Den främsta antas vara att guarana inte är så lättlöslig som vanligt koffein. Att växten bidrar till att öka energin gör att många som tränar har fått upp ögonen för guarana. Den ingår i flera energidrycker, och vissa väljer att ta kosttillskott innehållande dessa frön.

Bättre fokus och minne
Det är inte bara energin som förbättras med hjälp av guarana. Den sägs även bidra till att ge bättre fokus och förbättrat minne. Att fokus och koncentrationsförmåga förbättras gör att många studenter väljer att ta guarana regelbundet. Det gör också att många som har yrken där de behöver ha ett skarpt sinne väljer att ta guarana i någon form dagligen, eller åtminstone med jämna mellanrum.

Hjälp att gå ned i vikt
Guarana har verkligen gott om hälsomässiga fördelar. Många skulle nog tycka att ökad energi och bättre koncentrationsförmåga i kombination med ett bättre korttidsminne skulle vara tillräckligt för att få många att välja guarana. Och så är det definitivt. Ändå är detta inte det enda som växten och dess frön kan bidra med. Nej, guarana kan även hjälpa till med viktminskning. En egenskap som tilltalar väldigt många. Anledningen till att guarana är gynnsam även när det kommer till att gå ned i vikt, är att ämnesomsättningen får hjälp på traven på grund av de centralstimulerande ingredienser som fröna innehåller. Förbränningen av kroppens fettdepåer ökar helt enkelt när du väljer att ta guarana.

I kombination med träning och sund kost kan du därför uppnå snabba resultat. Att du även får mer energi tack vare denna produkt gör träningen enklare. Man skulle definitivt kunna säga att det blir ett vinnande koncept. För övrigt kan guarana även öka din prestationsförmåga, något som också brukar uppskattas av väldigt många som tränar. Om du är ute efter att gå ned i vikt samtidigt som du får ordentlig fart på din träning är det här med andra ord en produkt som du kan ha stor nytta av. Du kan hitta den här växten i kosttillskott som kommer i form av pulver som kan blandas i både mat och dryck.